Seguidores

11 de febrero de 2011

No és el mateix

No sé perquè encara em sorprèn que hi hagi partits que qüestionin la importància de dur a terme polítiques en favor de les persones desocupades. Suposo que a aquestes alçades hauria d'estar-hi acostumada a certs tipus de declaracions, però la veritat és que encara em sobta i m’indigna sentir discursos polítics que menyspreen prioritzar les accions en suport a les famílies en situació d'atur. Sota el lema de premiar la cultura de l’esforç s'amaga no només el “salvi-se'n qui pugui”, sinó també una certa malfiança històrica d'alguns sectors cap a les persones que no tenen feina.

La concepció d'aquesta Catalunya d'uns pocs segueix sent un pilar ideològic de la dreta i últimament l'hem pogut escoltar reflectit a moltes declaracions del Partit Popular i de Convergència i Unió. Entenem que per a ells, “tirar endavant el país” és fer-ho només amb una minoria i que el desastre de que milers de famílies es quedin al camí és un mal menor.

De fet, em sorprèn perquè al Partit dels Socialistes estem convençuts de tot el contrari i arran que va començar la crisi econòmica hem treballat infatigablement per a sumar-hi esforços, no per a restar-ne. Creiem que no es pot tirar endavant el país si la majoria dels ciutadans no se’n surten, si deixem pel camí a totes aquelles persones treballadores que han vist com les seves empreses plegaven i s’han trobat de sobte a l’atur.

“Tirar endavant el país” significa per al PP i CiU retirar la mà als joves que encara no han tingut ocasió de trobar una feina, deixar de banda a les dones que intenten incorporar-se al mercat laboral, donar l'esquena a les persones amb discapacitats però aptes per a treballar.

No fa gaire sentíem dir a una regidora convergent que ara no és el moment de donar subvencions a les persones. I doncs, quan és el moment, em pregunto jo? D'exemples de desídia també en tenim a la nostra ciutat. En el ple municipal del mes de desembre, des de les files del Partit Popular es qüestionava el paper de l’IMPES. Per una altra banda, CIU pretenia desmerèixer la feina feta per les persones contractades amb recursos municipals en projectes que fomenten l’ocupació. No ho entenc ni ho entendré mai.

A Rubí, els socialistes ho tenim molt clar: ara és el moment d’ajudar a les persones. També a les empreses i als comerços perquè és evident que aquests són els que possibilitaran que es torni a crear ocupació i riquesa a la nostra ciutat, però sense que això impliqui que no estiguem al costat de les famílies quan més ho necessiten. Estem obligats a actuar amb tota la diligència possible quan estan en risc els drets bàsics de les persones. Des dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Rubí hem incrementat les ajudes i les subvencions perquè centenars de ciutadans sense feina puguin garantir una vida digna a les seves famílies.

Per una altra banda, des de l’IMPES hem multiplicat el nombre de rubinencs que han pogut tenir un contracte laboral per a treballar per la nostra ciutat: fent voreres noves, arreglant els jardins, duent a terme tasques administratives, ajudant als avis que es troben sols i amb dificultats. Tot això, però, no ens ha privat de pensar en clau de futur. Hem impulsat formació específica perquè els aturats tinguin l'oportunitat de reciclar-se en el seu ofici, formar-se en un altre o escollir una especialitat per a multiplicar les seves possibilitats de trobar feina.

La nostra manera de pensar entén i comprèn la necessitat de moltes persones que s’han vist arrossegades per la força expansiva de la crisi: persones que sí que han practicat la cultura de l’esforç, persones que no son ocioses ni professionals de les subvencions. Persones que es mereixen l’oportunitat de sortir-se’n i que tenen el dret de que el seu ajuntament estigui al seu costat. Els socialistes no ens malfiem de les persones, creiem en elles i les hi donem suport. És per això que encara em sobten els discursos de la dreta, sobretot en el moment actual. Però bé, tot s'explica amb l'evident dicotomia: dreta i esquerra...no és el mateix.


Publicado por María Mas
Regidora de Promoció Econòmica i regidora de Dona de l'Ajuntament de Rubí. Secretària de Comunicació del PSC de Rubí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nos gustará conocer tu opinión